SKOJ: Šapić dočekan transparentom protiv rušenja hotela ‘Jugoslavija’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tanjug video printscreen
Podelite vest

Aktivisti Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) dočekali su danas gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića uoči početka sednice Skupštine grada transparentom “Nije ga srušio NATO, neće ni privatni investitori” kojim su iskazali protivljenje rušenju hotela “Jugoslavija”.

Kako se navodi u saopštenju SKOJ, građani su nosili i transparent “Ne damo Jugu”, čime su se usprotivili najavljenom rušenju hotela “Jugoslavija” i izgradnji novog hotela, kao i dva solitera visine 150 metara na tom mestu.

Dodaje se da će na današnjoj sednici Skupštine Beograda biti reči o promeni urbanističkog plana koji će omogućiti privatnom investitoru da sruši postojeći hotel i izgradi nove objekte na prostoru današnjeg hotela “Jugoslavija”.

“Poslednjih decenija sve antinarodne vlasti su uništile sve institucije, a primer za to je činjenica da je Milenijum grupa, inače vlasnik hotela ‘Jugoslavija’, otpočela njegovo rušenje pre nego što je ono odobreno urbanističkim planom. Odavde se vidi da se naša država u potpunosti nalazi u rukama krupnog kapitala, koji je u prethodnim godinama privatizovao fabrike, zdravstvo i obrazovanje pretvorio u robu, a sada se namerio da narodu oduzme zemlju, vodu, ali i zgrade i kulturna dobra”, naveo je SKOJ.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x