Šapić: Nemam problem sa SPS na nivou Beograda, njihovo je pravo da povuku određene korake

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tanjug video printscreen
Podelite vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ocenio je danas, komentarišući izjave nekih od najviših funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) da se kaju što su mu pružili podršku za prethodne izbore, da ta stranka ima pravo da povuče “određene korake” ukoliko imaju problem sa nijim.

Šapić je novinarima u Starom dvoru rekao da on problema sa SPS na nivou Grada Beograda nema, navodeći primere predsednika Skupštine grada Nikole Nikodijevića i predsednika SPS Ivice Dačića, koji je i ministar unutrašnjih poslova.

“Da li se u svemu slažemo – ne slažemo se. Ukoliko oni kao partija imaju problem sa mnom, njihovo je pravo da povuku određene korake”, kazao je Šapić.

Naveo je da je pravo svakoga iz SPS da govore šta misle i žele, dodajući da ne želi da se bavi izjavama pojedinaca.

Komentarišući njegovu inicijativu da se izmeste grob Josipa Broza Tita i Grobnica narodnih heroja sa Kalemegdana, čemu su se usprotivili i SPS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Šapić je kazao da on nije mogao ništa da izmešta, već da je to samo bio njegov predlog Vladi Srbije i nadležnim ministarstvima.

Naveo je da je on dao svoje argumente zbog čega smatra da bi to trebalo da bude urađeno, kao i da je ostao pri svom stavu.

Upitan zbog čega nije prisustvovao proslavi 80. godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma u Drugom svetskom ratu, Šapić je kazao da je mislio da je antifašizam neupitna stvar.

Dodao je da ne mora kao gradonačelnik da učestvuje u svakom događaju, kao i da je bila prisutna njegova zamenica Vesna Vidović.

Šapić je naveo da je Srbija jedina, uz možda Francusku, imala dva antifašistička pokreta u Drugom svetskom ratu, navodeći da on priznaje i jedne i druge – i partizane i Ravnogorski pokret.

“Da bi došlo do pomirenja, moramo da pričamo i o jednim i o drugim antifašistima”, kazao je gradonačelnik.

Pitanje o SPS-u, Šapiću je postavila televizija N1, koja je pre odgovora dobila analizu priloga emitovanog na toj televiziji sa prethodne konferencije za novinare gradonačelnika, a analiza je trajala oko 45 minuta, odnosno polovinu konferencije za novinare.

Gradonačelnik je zamerio što je na prethodnoj konferenciji za novinare novinar televizije N1 postavio više pitanja, otvorio veći broj tema, dok u prilogu emitovanom u Dnevniku te televizije, kako tvrdi, nije emitovano sve, prikazujući usput isečke i konferencije za novinare i priloga.

Televiziju N1 je optužio da su “hohštapleri i manipulatori”, kao i da “obmanjuju javnost”, nakon čega su novinar i snimatelj te televizije napustili konferenciju za novinare.

Analiza priloga N1 prikazana je na “pametnoj tabli”, koju gradonačelnik nije koristio na konferenciji za novinare dok je govorio o različitim ekonomskim i društvenim merama, pre pitanja te televizije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x