Radovanović (NPS): Političari koji su se mešali u istragu ubistva male Danke, moraju odgovarati

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Youtube.com/@insajdervideo
Podelite vest

Predsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) Slavica Radovanović izjavila je danas da će se ta stranka “boriti da ljudi koji su učestvovali u takozvanom rešavanju krivičnog dela ubistva devojčice Danke Ilić i doveli građane u zabludu svojim izjavama snose odgovornost i da ne mogu da napreduju”.

“Nedopustivo da sistem funkcioniše tako što će političari upravljati istragom, a ne pravi i profesionalni policajci”, rekla je za N1 poslanica Radovanović, koja je i pukovnik policije u penziji, preneo je NPS.

Ona je naglasila da je ta stranka naglasila da je NPS pokrenuo inicijativu za sazivanje vanredne sednice Odbora za unutrašnje poslove i zatražio da na njoj učestvuju svi akteri slučaja na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova (MUP) Ivicom Dačićem.

“Javnost ne zna ništa kada je u pitanju (osumnjičeni koji je umro u pritvoru) Dalibor Dragijević i njegovo saslušanje. Čim MUP nije izašao sa informacijama znači da je došlo do prekomerne upotrebe fizičke snage ili sredstava prinude koja su se koristila i koja su nedopustiva, jer sve dok je neko osumnjičen, ali i kada je okrivljen ili ide na izdržavanje kazne, postoje ljudska prava”, naglasila je Radovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x