Posađeno 70 sadnica u Beogradu povodom platinastog jubileja kraljice Elizabete II

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija NJ.V. Кraljica Elizabeta II i NJ.К.V. Prestolonaslednik Aleksandar, Prestolonaslednikov 50. rođendan, 17. jul 1995, London
Podelite vest

Povodom “platinastog jubileja”, 70 godina na prestolu kraljice Elizabete II, Ambasada Velike Britanije u Srbiji zasadila je u parku Ušće, 70 sadnica kedra i breze, u saradnji sa beogradskim Zelenilom.

Za lokaciju sadnje je izabran park u kome je kraljica Elizabeta II, prilikom zvanične posete Beogradu, pre tačno 50 godina, posadila “drvo prijateljstva”, saopštila je britanska ambasada.

Platinasti jubilej najdugovečnijeg britanskog monarha obeležavaće se različitim prigodnim manifestacijama širom sveta, tokom cele 2022. godine.

Jedan od najvažnijih delova programa obeležavanja ovog jubileja je inicijativa “Kraljičina zelena krošnja” (The Queen’s Green Canopy).

Kraljevski dvor je pozvao Britance, koji žive u zemlji i u inostranstvu, da umesto kupovine i slanja poklona za Kraljicu, u slavu njenog nasleđa i za korist budućih generacija, tokom godine “platinastog jubileja” posade jedno drvo.

Na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva je u sklopu ove inicijative već posađeno više od milion sadnica, saopštila je britanska ambasada.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x