POKS: Kupovina skupljeg, azerbejdžanskog gasa – novi katastrofalni potez Vlade Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Youtube kanal Potrošački savetnik
Podelite vest

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da je potpisivanje ugovora o kupovini skupljeg, azerbejdžanskog gasa, “novi katastrofalan potez Vlade Srbije” i da za tu odluku ne postoji ekonomski interes.

“Skuplja nabavna cena znači skuplji gas za građane, pa je neshvatljivo čime se Vlada Srbije vodi kada donosi ovakve odluke koje će imati štetne posledice po sve građane”, izjavio je predsednik POKS-a i poslanik u Skupštini Srbije Vojislav Mihailović.

On je istakao da ministarka rudarstva i energetike Đedović-Handanović i predsednik Vlade Miloš Vučević duguju i odgovor na pitanje “čime je to ugrožena energetska bezbednost Srbije koju, navodno, ovaj ugovor osigurava, ako se zna da Srbija od Rusije dobija gas po najpovoljnijim cenama na tržištu i da te cene važe i za sve dodatne količine koje mogu biti potrebne Srbiji”.

“Više je nego jasno da za ovakvu odluku ne postoji nikakav ekonomski i politički interes Srbije, već je u pitanju novi nalog sa Zapada kojeg Vlada Srbije pokorno sprovodi u delo”, zaključio je Mihailović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x