Pokret za preokret: Koncert Karleuše ne odražava prave vrednosti Subotice

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)
Podelite vest

Gradski odbor Pokreta za preokret (PZP) kritikovao je danas vest o planiranom nastupu estradne pevačice Jelene Karleuše u Subotici povodom Dana grada, koji bi trebao da se održi 1. septembra, na gradskom trgu, kako je ova pevačica najavila na svom profilu na Instagramu.

Iz te stranke optužili su lokalnu vlast u Subotici da promoviše kič i površnost umesto da doprinosi razvoju kulture i umetnosti.

“Pre svega, činjenica da do sada nije raspisana javna nabavka za organizaciju ovog događaja, što je zakonska obaveza Gradske uprave Subotice ukoliko se koncert finansira iz gradskog budžeta, ukazuje na ozbiljne nepravilnosti i potencijalno nezakonito postupanje”, ocenjuju u PZP-u.

Smatraju da je “još alarmantnije ćutanje gradonačelnika i službi iz gradske uprave po ovom pitanju”, navodeći da je “ovaj nedostatak transparentnosti i odgovornosti prema građanima neprihvatljiv”.

PZP je pozvao gradonačelnika i gradske službe da se odmah oglase po ovom pitanju i preduzmu sve zakonske mere kako bi se osigurala transparentnost i poštovanje zakona.

Podsećaju da je Subotica grad kulture, secesije, umetnosti, istorije i slobode koji Dan grada treba da obeležava sa dostojanstvom i poštovanjem prema istorijskim vrednostima i tradiciji.

“Umesto da na Trgu Slobode, jednom od najznačajnijih simbola našeg grada gledamo i slušamo kulturu i umetnost, suočeni smo sa najavom događaja koji promoviše kič i pijanstvo. Ovo je uvreda za sve građane Subotice koji ponosno čuvaju kulturno i istorijsko nasleđe našeg grada”, poručili su iz ove stranke.

Takođe, zahtevaju od vlasti da se Dan grada obeleži na način koji će odražavati prave vrednosti i duh Subotice.

“Građani Subotice zaslužuju odgovornu vlast koja će doprinositi razvoju kulture i umetnosti, a ne promovisati kič i površnost”, poručuju u PZP-u.

Na Portalu javnih nabavki za sada nije raspisana javna nabavka što je po zakonu obaveza grada ukoliko će najavljeni koncert finansirati gradska uprava Subotice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x