Pokret Otadžbina: Vučić u UN pokušao da maskira sopstvenu izdaju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/United Nations Photo/Laura Jarriel)
Podelite vest

Izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sednici Generalne skupštine UN bilo je podešeno za domaću publiku jer je sopstvenu izdaju pokušao da maskira prikazujući sebe kao borca za očuvanje južne srpske pokrajine, ocenio je danas Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

U saopštenju su naveli da je Vučić u sinoćnjem izlaganju u UN “samo stidljivo govorio” o Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti a da povratak prognanih i raseljenih Srba sa Kosova i Metohije “ni ovog puta nije pomenuo”.

“Govoreći o bombardovanju nekadašnje Jugoslavije strogo se čuvao da ne spomene imena zemalja koje su vojno nasrnule na našu zemlju. Koristio je termin moćne i bogate zemlje izbegavajući da kaže da su bombradovanje predvodile SAD zajedno sa svojim saveznicima Nemačkom, Britanijom, Francuskom, Italijom”, saopštio je pokret Otadžbina.

Ocenili su da se Vučić prethodnih dana “svojski trudi da marginalizuje sopstvenu izdaju kojom se odrekao Kosova i Metohije”.

“Demontirao je sve srpske institucije u južnoj srpskoj pokrajini pa je čak i srpske sudije koje su pre toga položile zakletvu u Skupštini Srbije javno pozvao, što su oni i uradili, da polože zakletvu kao albanske sudije na separatističkom ustavu republike Kosovo”, stoji u saopštenju.

Dodaje se da je aktuelni položaj Srba na Kosovu i Metohiji “direktan proizvod izdaje u režiji i organizaciji Aleksandra Vučića”.

“Nikakve vojne vežbe Vojske Srbije ni vojni rok od dva i po meseca u Srbiji ne može da zamagli njegovu izdaju. Predsednik Srbije odriče se 16 odsto teritorije Srbije iz samo jednog razloga, da bi imao podršku svojih zapadnih mentora zbog golog opstanak na vlasti”, ocenio je Narodni pokret Srba s Kosova i Metohije “Otadžbina”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x