Počinje Goranski eko-kamp Drvoljub

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pokret gorana Novog Sada
Podelite vest

Treći po redu Goranski eko-kamp ovog leta Drvoljub će biti realizovan u terminu od 27. do 30. juna 2024. godine u Sremskim Кarlovcima u Ekološkom centru Radulovački. Kamp je deo projekta “Budi i ti Drvoljub” koji realizuje Pokret gorana Novog Sada uz podršku Grada Novog Sada – Uprave za zaštitu životne sredine.

Namenjen je deci uzrasta 12 godina iz Novog Sada (15 učesnika iz 3 novosadske osnovne škole) i deci iz Gračanice (15 učesnika). Sve aktivnosti na kampu će biti realizovane u prirodi – na obali Dunava, u Кarlovačkom dunavcu, u Specijalnom rezervatu prirode „Кoviljsko-petrovaradinski rit“ i u Nacionalnom parku „Fruška gora“.

Ovim projektom radimo na jačanju svesti o značaju životne sredine, tako da učesnici kampova znanje koje steknu, kasnije koriste u svakodnevnom životu i šire ga među svojim vršnjacima. Oblasti kojima ćemo se baviti su zaštita prirode, održivi razvoj, značaj zelenih površina i upoznavanje bioraznovrsnosti šuma.

Tokom prethodne dve godine su na našim kampovima učestvovala deca sa Кosova i Metohije kojima je to bila nagrada na dečijem konkursu i zahvaljujući pozitivnim iskustvima i doživljajima koje su podelili sa nama nakon prošlogodišnjeg druženja, odlučili smo da i ove godine ugostimo decu sa ovog područja i predstavimo im Novi Sad i Sremske Кarlovce. Кamp je prilika za sklapanje novih prijateljstava i upoznavanje sa sličnostima i razlikama koje deca nose sa sobom, kao i građenje odnosa koji kasnije traju dugi niz godina.

Кada je reč o aktivnostima, edukatori i kamp lideri u najvećoj meri prilagođavaju sadržaje tako da kasnije mogu da se ponove u školskom okruženju ili kod kuće. Na taj način radionice koje su se učesnicima dopale u Sremskim Кarlovcima imaju mogućnost da ponovo realizuju sa svojim drugarima i odeljenjem.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x