Počeo protest ekoloških organizacija ispred zgrade Ustavnog suda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: www.facebook.com/ZnamoDaNeDamo
Podelite vest

Aktivisti Saveza ekoloških organizacija Srbije nalaze se pred zgradom Ustavnog suda u Beogradu gde će njihovi predstavnici zatražiti prijem povodom, kako su naveli, nezvaničnih najava da će se danas u tom sudu održati rasprava o poništavanju odluke Vlade Srbije o ukidanju prostornog plana Jadar, gde se najavljuje iskopavanju litijuma.

Oni su saopštili da žele da u razgovaraju sa sudijama Ustavnog suda i čuju da li je tačan nezvaničan podatak da se na danasnjoj sednici razmatra poništavanje vladine uredbe o prostornom planu “Jadar”, čime bi se omogucilo da kompanija “Rio Tinto” nastavi istraživanje litijuma na podrucju Jadra.

Kako javlja reporter agencije Beta, okupljeni nose zastave organizacije “Ne damo Jadar”, zastavu “Jedinstvo Kolubare”, udruženja radnika Kolubare, a ispred ulaza u zgradu suda istaknut je veliki transparent “Vojsko, policijo, zaustavite izdaju, branite Ustav, stanite uz narod”.

Istaknute su i pisane poruke na papiru “Oteraćemo tamu sa Srbije” a okupljeni se oglašavju trubama, pištaljkama i sirenom.

Protestu prisustvuju, između ostalih, poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević i aktivisti drugih opozicionih stranaka.

Na ulazu u Ustavni sud bivši predsednik Udruženja otetih i kidnapovanih na Kosovu Simo Spasić je držao govor, ometajući početak skupa.

Na delu Bulevara kralja Aleksandra, gde je Ustavni sud, blokiran je saobraćaj.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x