POКS: Ili će izbori biti fer i demokratski, ili ih neće biti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Pokret obnove Кraljevine Srbije (POКS) smatra da je treća i poslednja neuspela sednice Skupštine grada dokaz da su SNS i SPS definitivno poražene na izborima u Beogradu.

“Da su imali većinu kako tvrde, danas bi izabrali makar predsednika Skupštine grada Beograda i jasno bi saopštili da tu većini neće koristiti za izbor gradonačelnika da bi bilo novih izbora koji će novoj vlasti dati puni legitimitet. Ovako, potvrdili su da su lagali narod sve vreme kako imaju većinu, a sve da ne bi priznali poraz čak i na ovako nameštenim i neregularnim izborima u njihovu korist”, izjavio je nakon sednice potpredsednik POКS i odbornik u Skupštini grada Beograda, Vladimir Đorđević.

Na pitanje hoće li opozicija sada formirati zajedničku, jedinstvenu listu na izborima u Beogradu, Đorđević je odgovorio da je rano da se govori o tome, jer se ne zna da li će se najavljeni izbori uopšte održati.

“Da bi opozicija, zajedno sa većinom građana Beograđana, ali i verovatno i čitave Srbije, uopšte dozvolila da se fizički održe izbori na dan kada budu zakazani, moraju pre toga biti znatno poboljšani izborni uslovi, a to znači da se očisti birački spisak od glasača kojima tu nije mesto jer imaju lažna prebivališta i po zakonu nemaju pravo da glasaju u Beogradu, kao i da se otvore mediji jednako za sve učesnike izbora”, rekao je odbornik POKS-a.

Dodao je da ukoliko toga ne bude, neće biti ni izbora jer bi to bila nova prevara građana i “najbrutalnija zloupotreba izbornog procesa od strane jednog čoveka i jedne stranke”.

“Podvlačim, fizički nećemo dozvoliti održavanje farse od izbora kakvi su bili prošli put, da nam autobusima dovoze na glasanje ‘Beograđane’ iz drugih gradova i država. Ili će izbori biti fer i demokratski kao u svim normalnim državama, nakon dogovora vlasti i opozicije oko izbornih uslova, ili ih neće biti”, objasnio je Đorđević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x