Pavić: Dati Generalštab znači da vodeći napadač na SRJ ’99. ‘pobode svoju zastavu usred Beograda’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube K1 Televizija printscreen
Podelite vest

Poslanik pokreta “Mi-snaga naroda” Aleksandar Pavić kazao je da bi ustupanje kompleksa zgrada Generalštaba u Beogradu kompaniji na čijem je čelu Džared Kušner, zet bivšeg predsednika SAD-a Donalda Trampa, značilo “simboličku kapitulaciju Srbije”, završetak agresije NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine.

Pavić je u Medija centru u Beogradu rekao da bi ustupanjem tih zgrada nekome ko je prednjačio u napadu na SRJ bilo dozvoljeno da “svoju zastavu pobode usred Beograda”.

“(Aleksandar) Šapić govori da hoće da bude zapamćen kao ‘srpski gradonačelnik’, ali će biti zapamćen kao gradonačelnik koji je dozvolio simboličku kapitulaciju ako dopusti da se to dogodi”, rekao je Pavić.

Govoreći i o lokalnim izborima u Srbiji 2. juna, kazao je da je jasno zašto SAD i EU ćute na taj “skandalozni izborni proces” jer je “Zapad očigledno dobio garancije unapred da će biti sprovedeno ono što je njima bitno u Srbiji”, a zauzvrat je vladajućoj koaliciji dato da vlada, “uz asistenciju velikog dela zapadne opozicije koja je predala Beograd tako što je navodno bojkotovala” izbore.

Rekao je da se znalo da će kompanija “Rio Tinto” opet biti na dnevnom redu i da je “taj isti Zapad” odakle je Rio Tinto, unapred amnestirao vlast za izborni proces 2. juna koji je “unazađen pod okriljem EU i SAD” i da je nagoveštena eksploatacija litijuma u Srbiji “sigurno bila deo te nagodbe”.

On je ocenio da je Poglavlje 35 u pregovaračkom okviru pretpristupnih pregovora Srbije i EU izmenjeno tako da Srbija mora da ispuni obaveze iz sporazuma iz Brisela i Ohrida o normalizaciji odnosa s Kosovom, čiji su tvorci “sami rekli da to znači faktičko priznanje Kosova”. To što vlast Srbije iskazuje “privrženost evropskom putu znači da prihvata to da je Poglavlje 35 sasvim u redu i da će sprovesti priznanje Kosova”, smatra on.

Po rečima Pavića “i sama vlast nas pretvara u koloniju” i, mada tvrdi da neće uvesti sankcije Rusiji, “tihe sankcije jesu uvedene toj zemlji”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x