Ovogodišnji Dunav Film Fest od 20. avgusta, na četiri lokacije u Smederevu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Promo dunavfilmfest.rs
Podelite vest

Sedmi Dunav Film Fest u Smederevu biće otvoren 20. avgusta projekcijom filma Bauk, režisera Gorana Radanovića, najavio je danas direktor Centra za kulturu Smederevo Dragoljub Braca Martić.

Na konferenciji za novinare Martić je kazao da se na ovom festivalu okupljaju brojni umetnici, stvaraoci i kritičari, kao i gosti iz zemlje i inostranstva, dodajući da su hteli da u festival uključe ceo grad, pa se zato manifestacija održava na četiri lokacije.

Rekao je da ove godine postoji i mogućnost online kupovine karata, a da detalje mogu da nađu na sajtu Centra i Dunav Film festivala.

Direktor festivala Igor Stanković rekao je da “će biti projektovano znatno više filmova nego prethodnih godina i da će čak biti i projekcija koje počinju u podne”.

Naglasio je da se karte kupuju samo za “Mali grad”, dok je na preostale tri lokacije ulaz slobodan.

“Film 78 dana, koji je prikazan samo na Paliću, biće emitovan 22. avgusta, a od 28. avgusta počinje svoj filmski život u Beogradu”, rekao je Stanković i podsetio da je film Emilije Gašić dobio glavnu nagradu na Paliću.

Emilija Gašić je rekla je projekcija filma na Paliću bila jako emotivna, s obzirom na to da se dosta ljudi seća devedesetih godina.

“Mislim da smo uspeli da prenesemo emocije i da je priča bila jasna”, rekla je.

Film je sniman kamerama iz perioda ’90 godina, a kasete na kojima je snimljen praktično više niko i ne koristi.

Dunav Film Fest održava se od 2018. godine u Smederevu, a zainteresovani ove godine filmove mogu gledati na četiri lokacije – Mali grad, Dunavski park, Centar za kulturu i Karađorđev trg.

Festival je takmičarskog karaktera i žiri svake godine čine relevantni filmski radnici koji dodeljuju nagradu Dunavska lađa, za najbolji film u takmičarskoj selekciji.

Ove godine će se u žiriju naći glumica Dajana Gudić, skulptor Viktor Kiš i Jasna Nanut, koja je i članica ovog festivala.

Dunav film fest trajaće od 20. do 25. avgusta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x