Opozicija naredne nedelje predstavlja novo rukovodstvo niške opštine Medijana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: M.Vodeničarski
Podelite vest

Novo rukovodstvo opštine Medijana, najveće niške opštine, biće poznato javnosti naredne nedelje, saopštili su danas predstavnici četiri niške opozicione liste – Grupe građana “Dr Dragan Milić”, koalicije “Biramo Niš”, koalicije “Ujedinjeni – Nada za Niš” i pokreta “Kreni promeni”.

Doktor Dragan Milić, nosilac istoimene izborne liste, podsetio je da, nakon ponovljenih izbora u Medijani, opozicija u toj opštini ima više od 60 odsto glasova, odnosno 16 odbornika, dok koalicija koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS) ima 37,5 odsto glasova, odnosno 11 mandata.

“Prva stvar koju ćemo uraditi u Nišu je da napravimo žestoku racionalizaciju funkcionerskih mesta koja postoje samo za partijske trutove, za deljenje narodnih para na potpuno besmislen način”, izjavio je Milić na konferenciji za novinare.

On je kazao da će pokret “Kreni promeni”, iako nije učestvovao na izborima u opštini Medijana, takođe biti deo nove vlasti, jer su njihove ideje i sve što su radili pokazali da zaslužuju da budu deo vlasti. Taj pokret će dobiti da vodi Kancelariju za mlade.

Apelovao na vlast da prestane da “bruka svoje ljude i Niš” i da u skladu sa zakonom ponovi gradske izbore na biračkim mestima 10 i 18 u Medijani, zbog propusta koji su se tamo desili.

“Izbori su održani 2. juna. Opozicija u Nišu osvojila je 3.332 glasa više od koalicije okupljene oko naprednjaka. Nemoj niko da misli da će izbori da se održavaju na svaka dva, tri ili četiri meseca, kako nekome odgovara, dok ne budemo imali poželjne rezultate!”, naveo je Milić.

Đorđe Stanković, nosilac izborne liste “Biramo Niš”, apelovao je na Gradsku izbornu komisiju da svoj posao završi što pre, da bi izborni proces mogao da bude okončan i dodao da je 25. jun krajnji rok da GIK ponovo odluči o prigovorima opozicije.

“Apelujem na bivšu gradonačelnicu i sve oni koji se i dalje predstavljaju kao gradsko rukovodstvo, da se ne brukaju na određenim manifestacijama. Juče smo imali slučaj da je jedno parking mesto za borce obeležavano i da je zbog toga cela delegacija bila prisutna”, kazao je Stanković.

On je dodao da imaju informacije da je Javno komunalno preduzeće “Mediana” raspisalo tender vredan 3,5 miliona dinara za nabavku uređaja.

“Moram da ih obavestim da su oni izgubili izbore i da uspore sa tim ‘fajront’ tenderima kojima pokušavaju da što više stvari nakupuju i da što više provizije dobiju. Sve to što sada rade, rade suštinski protiv zakona”, naveo je Stanković.

Dušan Anđelković, predstavnik pokreta “Kreni promeni” rekao je da će im u radu Kancelarije za mlade fokus biti pre svega na mentalnom zdravlju mladih.

“Takođe, cilj će nam biti da sve mlade ljude koji su otišli iz Niša, zbog nemogućnosti zaposlenja ili nedostatka perspektive, vratimo u Niš”, izjavio je Anđelković.

Predstavnica koalicije “Ujedinjeni – Nada za Niš” Slađana Miletić, kazala je da je ta koalicija zahvaljujući glasovima građana na ponovljenim izborima dobila drugo odborničko mesto u opštini Medijana, ali da je to zapravo još jedan mandat opozicije koja je time potvrdila pobedu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x