Oliver Paunović piše istoriju na Filmskim susretima, filmom „Izvan vremena“ o Bilji Krstić zatvara festival

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Na 59. Filmskim susretima u Nišu, koji se ove godine održavaju od 24. do 30. avgusta na Letnjoj pozornici biće prikazano još jedno dokumentarno ostvarenje niške City Grupe.

Reč je o filmu „Izvan vremena“ o rođenoj Nišlijki, Bilji Krstić koji će biti prikazan 30. avgusta nakon dodele nagrada. Ovaj dokumentarno ostvarenje je 11. film Olivera Paunovića koji tradicionalno zatvara filmske susrete od 2014. godine.

Scenario i režiju potpisuje rediteljka Branka Bešević Gajić a producent je Oliver Paunović, direktor fotografije Nikša Malić Katalinić, dok je za montažu zadužen Boban Rajković. Plejadu najboljih srpskih muzičara i glumaca koji su pričali o saradnji i druženju sa darovitom Biljom predvode doajeni srpske umetnosti, koji su za ovu rođenu Nišlijku imali samo reči hvale.

Bilja Krstić i Oliver Paunović

„Svake godine pomeramo granice kada su dokumentarci u pitanju i dokazujemo da i produkcije sa juga mogu da stanu rame uz rame sa onima u glavnom gradu. Kako naši filmovi već tradicionalno zatvaraju Filmske susrete i ove godine očekujemo punu pozornicu u samoj završnici Festivala glumačkih ostraenja, kada Nišlije dođu da pogledaju naš film koji je uvek o nekom Nišliji koji je zadužio sve nas“, kaže producent Paunović.

Nakon uspešne saradnje i dokumentarnog filma „A u Londonu muk“ o nezaboravnom fudbaleru Duletu Saviću rediteljke Branke Bešević Gajić, producent Paunović ovako važan posao poverio je baš njoj.

„Izuzetno sam ponosna, što će Svetska premijera našeg filma „Izvan vremena“ ugledati svetlost dana na Filmskim susretima. Nosiću zauvek u srcu nišku festivalsku publiku koja je, na kiši, najpre gledala film a potom stajala i aplaudirala onda kada Žarko nije došao da primi nagradu za „Bolje od bekstva“, zbog čega je i on imao posebnu emociju prema Nišu. Doživela sam i sama da vidim srčanost niške publike, kada je tokom projekcije „Lauša“ ponovo padala kiša, on ponovo nije bio tu, a oni su nepokolebljivo aplaudirali“, kaže Bešević Gajić.

Završne večeri 59. Filmskih susreta, posle dodele nagrada i svečanog zatvaranja, pored filma „Izvan vremena“, publika će imati priliku da pogleda i film „Služba“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x