NPS Kragujevac: Nema pomoći za kupovinu udžbenika, ali zato ima žute vode za sve

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Kragujevački odbor Narodnog pokreta Srbije (NPS) saopštio je da poslednjih nekoliko dana stanovnici tog grada imaju velikih problema sa pijaćom vodom, kao i da se u medijima pojavila izjava direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” da ne treba da brinu, kao i da je voda, iako žute boje, bakteriološki ispravna.

“Direktor pomenute firme je rekao i da vodu ne moraju da piju oni kojima smeta što je žute boje, čime je pokazao, po ko zna koji put, bahatost, kao i nedostatak osećaja odgovornosti, što je zajedničko za mnoge čelnike i nameštenike aktuelne gradske vlasti”, navodi se danas u saopštenju NPS.

Ta stranka je navela da JKP “Vodovod i kanalizacija” finansiraju građani Kragujevca kroz plaćanje računa, kao i da je ovakav komentar direktora “u najmanju ruku skandalozan, posebno jer je u tom komunalnom preduzeću katastrofalno stanje, sa cevovodima starim oko 50 godina”.

U saopštenju se podseća i da je 2022. kragujevački JKP “Vodovod i kanalizacija” uzeo kredit, drugi po redu za nekoliko godina, od 1,7 miliona evra, koji je mogao delom da se potroši na obnavljanje cevovoda i vodovodne infrastrukture, kao i da građani Kragujevca “imaju najskuplju vodu u Srbiji, kojoj je cena više puta rasla u poslednjih nekoliko godina i sada iznosi skoro 137 dinara po metru kubnom”.

“Drugi problem sa kojim se susreću Kragujevčani je neisplaćivanja finansijske pomoći roditeljima za kupovinu udžbenika i svega ostalog što je potrebno za početak školske godine, zbog čega NPS Kragujevac postavlja pitanje, povodom isplate 20.000 dinara školarcima u Beogradu, da li za decu u prestonici važe drugačiji kriterijumi u odnosu na decu iz drugih gradova. Zašto gradska vlast ne pomaže barem dodelom dela sredstava za kupovinu udžbenika, ukoliko, zbog katastrofalne prosvetne i socijalne politike, nisu besplatni za svu decu”, naveo je NPS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x