Novica Antić: Na mene samo još nisu pucali

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Youtube.com/@NOVAStv
Podelite vest

Bivši predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, koji je uhapšen 27. februara i u pritvoru proveo 173 dana zbog navodne pronevere sindikalnog novca, kazao je da do danas nije podignuta optužnica, jer “nema krivičnog dela”.

“Ono za šta smo mi (on i još nekoliko osoba) osumnjičeni je redovno poslovanje sindikata, koje je prolazilo kroz knjigovodstvo”, rekao je Antić za nedeljne novine “Kragujevačke”.

On tvrdi da nije postojao osnov da se uopšte pokreće postupak, niti da Poreska policija uđe i vrši kontrolu sindikata, što je tužilaštvo trebalo da spreči.

“Detaljno o tome ne mogu da govorim, jer je istraga u toku i zatvorena je za javnost. Ako, ipak, dođe do suđenja, biće javno, a na tužiocu je da dokaže da smo krivi, a mi znamo da nismo”, tvrdi Antić.

On se iz pritvora obratio republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac i zatražio da joj “na zapisnik” u prisustvu njegovih advokata, iznese sva svoja saznanja o zloupotrebama u vrhu državnog aparata i u pravosuđu.

Dolovac se nije oglasila ni na Antićevo ponovljeno obraćanje “na slobodi” putem medija.

“Obavestio sam je da je neko izvršio krivično delo i rekao, otprilike, da tražim da sa njom razgovaram. Mislim na krivična dela koja su učinjena i protiv mene i protiv sindikata i druga krivična dela koja su se dešavala u sistemu odbrane i državi, za koje ja znam. Reč je o najtežim krivičnim delima, sa elementima organizovanog kriminala. Ona na to ćuti mesecima, dozvoljava da ta organizovana kriminalna grupa zlostavlja mene i moju porodicu, da čini najteže moguće zloupotrebe, pa onda mogu da sumnjam da i ona učestvuje u tome”, rekao je Antić.

Na pitanje da li ti ljudi imaju imena, prezimena i funkcije i zbog čega to ne iznosi u javnosti, Antić je rekao da ne može da bude “direktan sa imenima” zbog postupka, kako ne bi napravio veću štetu nego što već jeste.

“Imamo imena, funkcije svedoke, materijalne dokaze, sve to postoji samo nemamo onoga koji će to da procesuira. Krajnji moj korak je, u slučaju da niko u državi na to ne bude reagovao, da uzbunim javnost i preduzmem druge mere da se zaštitim. Na mene samo još nisu pucali, sve su drugo probali. Možda će i to da urade ako nastave toliko da me mrze”, rekao je Antić.

Antić je naveo da su on i njegova porodica podigli oprez, jer su kako tvrdi, izloženi pritiscima, pretnjama i “orkestriranom progonu”. Krajem avgusta policija je ponovo pretresala porodičnu kuću Antića u Kragujevcu, a potom je Viši sud u Kraljevu Novičinom bratu Vasu odredio pritvor do 30 dana.

“Ni u ovom slučaju nema još optužnice. Kontrolisane su tri firme koje su dovedene u vezu sa mnom i mojim bratom i to od strane poreske policije iz Novog Sada. Potpuno je jasno i u ovom slučaju da nema krivičnih dela. Jedna firma koja se vodi na mene i na moju suprugu je blokirana, a u drugoj koja se vodi na brata je poreska kontrola. Nemamo firmu od koje prihodujemo, ugasili su nam izvor egzistencije”, objasnio je Novica Antić.

Na graničnom prelazu Batrovci s Hrvatskom, na putu za Jasenovac, njegovom bratu je nedavno oduzet pasoš, iako u tom trenutku nije imao izrečenu meru ograničenja slobode kretanja.

“Pošto smo vraćeni sa granice, moj brat je kragujevačkoj policiji dobio zapisnik kojim se pokreće postupak za oduzimanje putne isprave, koja mu je već oduzeta. Saznali smo da je neko iz Policijske uprave Kragujevac uneo zabranu izlaska iz zemlje bez ikakvog akta i obrazloženja zbog čega je to urađeno. Sud je o tome već odlučio, da on nema nikakvu izrečenu meru, pa onda – ko je taj ko je u policiji nešto tako naložio? Mi još uvek nemamo odgovor na to”, rekao je Antić.

Pritisci na njega i njegovu porodicu ne prestaju, iako sindikat više ne postoji, a on nije ni politički aktivan

“Ovo je poznat model obračunavanja sa ljudima koji nisu pod kontrolom, koji kritikuju, drugačije misle. To vodi iscrpljivanju i iznurivanju, da vam egzistencija bude ugrožena i da na kraju pokleknete i ućutite se”, rekao je Antić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x