Novi kineski raketni PVO sistem za Vojsku Srbije prikazan na svečanosti u Kruševcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube koridor92 printscreen
Podelite vest

Brigadni general Vojske Srbije Slavko Rakić izjavio je da će novi raketni sistem kineske proizvodnje HQ-17, koji je juče prvi put prikazan u Kruševcu, u velikoj meri unaprediti mogućnost protivvazduhoplovne odbrane Srbije.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije iz Kruševca, Rakić je rekao da ti sistemi mogu biti korišćeni za dejstvo ne samo protiv aviona, helikoptera i krstarećih raketa već i protiv neprijateljskih dronova, što je veoma važno na savremenom bojištu.

Ti raketni sistemi PVO malog dometa mogu da se koriste i za zaštitu tačkastih ciljeva, poput komandnih centara i važnih objekata infrastrukture, kao i za zaštitu položaja drugih PVO sistema, poput kineskog sistema velikog dometa FK-3 koji se već koristi u VS.

General je dodao da sistem HQ-17 ima brzinu reakcije od svega osam sekundi i može da gađa iz pokreta.

Na taktičko-tehničkom zboru u Kruševcu, povodom obeležavanja Vidovdana i 635. godišnjice kosovske bitke, javnosti su prikazani i modernizovani tenkovi M-84 i borbena vozila pešadije koji od ove godine ulaze u naoružanje, ali i novi borbeni sistemi poput Lazar 3, Miloš, BOV OT, MRAP i drugi.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x