Pored već dobro poznatog sušija, jedno od najpoznatijih jela japanske kuhinje jeste ramen, tradicionalna supa sa nudlama koja je stekla veliku popularnost u čitavom svetu.
Po načinu pripreme podseća na domaću supu sa rezancima. Nemanja Trajković, suši majstor o kome su Niške Vesti već pisale, „otkrio“ nam je recept za Ramen koji Nišlije najviše vole.
Razni delovi Japana imaju i razne oblike i varijante, te slobodno možemo reći da je ovo „niška“. Ova obrok – supa može se jesti u bilo koje doba dana.
„Ramen je tradicionalna japanska supa sa nudlama. Smatra se ozbiljnijim jelom zbog načina pripreme. Zajedno sa pilećim, svinjskim ili bilo kojim drugim kostima, kuva se malo duže, šest, osamnaest ili dvadeset sati. Mi u našem restorani pravimo samo sa pilećimn- pileći ramen“, pojašnjava Nemanja.
Vođeni time da je ukus gostiju na prvom mestu, Nemanja kaže da se od samog početka Nišlijama najviše dopao sa pilećim kostima zbog blagog ukusa, ali da ono što ide preko nudli zavisi od ličnog ukusa.
„Uglavom se ubacuje kuvano jaje, mladi luk, kukuruz šećerac, može i neki list Nori alge.
Prema njegovim rečima, Ramen najčešće žele da probaju ljubitelji japanske animacije ili Anime.
Ovaj specijalitet možete napraviti kod kuće, ukoliko imate dovoljno strpljenja. U Jokohami je čak otvoren Muzej ramena.