Nikodijević sa 60 glasova za, četvrti put izabran za predsednika Skupštine grada Beograda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: N1 video printscreen
Podelite vest

Za predsednika Skupštine grada Beograda danas je po četvrti put izabran Nikola Nikodijević, član Socijalističke partije Srbije, na poslednjim izborima izabran na listi “Aleksandar Vučić- Beograd sutra”. Od 110 odbornika, tajnom glasanju pristupilo je njih 72 od kojih je za Nikodijevića glasalo 60 dok je 12 bilo protiv.

Nikodijević je na početku rekao da je pred gradskim odbornicima ogroman posao i da je dobro što je konstituisana gradska skupština i da vrlo brzo treba izabrati gradonačelnika, gradsko veće i usvojiti budžet.

Kolege je zamolio da se temama koje nisu gradske bave na drugim mestima.pozvao je odbornike koji nisu tu da se vrate u institucije i učestvuju u svim raspravama.

“Žao mi je što je Dobrica Veselinović napustio skupštinu, bio je dobar gradski odbornik iako se u mnogo čemu nismo slagali. Žao mi je što neće biti tu, pozivam i Kreni promeni da se vrate i da zajedno donosimo odluke”, rekao je Nikodijević.

Nikodijević je dodao da su formirane odborničke grupe, od kojih je najveća “Aleksandar Vučić- Beograd sutra” sa 59 odbornika, a na čelu je Aleksandar Mirković

Grupu “Mi snaga naroda” sa 10 članova vodi Borislav Antonijvić.

Po sedam članova ima grupa “Narodni pokret- DS- Novo lice Srbije- Ekološki ustanak” koju vodi Miloš Pavlović I “Zeleno levi front – Pokret slobodnih građana” koji vodi Natalija Stojmenović.

Na čelu šestočlane grupe SPS je Nebojša Blagojević, tu je jedan odbornik Ruske stranke, i 21 odbornik “Kreni promeni” koji nisu formirali grupu.

U skupštini je određena pauza kako bi se pripremio izbor potpredsednika.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x