Nebojša iz Medoševca upecao soma od 51 kilograma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Privatna arhiva
Podelite vest

Taksisti Nebojši Jovančiću (65) iz Medoševca pošlo je za rukom da ove nedelje u Velikoj Moravi ulovi soma od čak 51,3 kilograma, a dugačkog 183 centimetara.

Nebojša je za Srbija vesti rekao da se sa velikom ribom borio više od jednog sata, ali je na kraju uspeo da je savlada.

„Nisam bio sa opremom za lov tako velikih somova, već sa opremom za somove do tridesetak kilograma. Međutim, uspeo sam nekako da ga izvučem iz vode. Prvih sat vremena se nisam trudio da ga privučem sebi, pustio sam ga da pliva gde on hoće da bi se umorio. Privlačio sam ga obali samo kad je i on prilazi. Izvukao bi ga brže da je sa mnom pošao moj drug Milan Milanov sa kojim često pecam zajedno, ali bio sam sam. Tek pri samom kraju video me je jedan dečko koji je tu došao da peca pa je prišao i pomogao mi da ga izvučemo“, izjavio je Nebojša.

Foto: Privatna arhiva

Njegova kuća se nalazi na obali Nišave tako da je počeo da peca kao mali dečak. Vremenom se opredelio samo za pecanje somova, mada povremeno ulovi još po neku ribu grabljivicu.

„Nije lako uloviti soma, naročito ne ovako velikog. Pre dosta vremena upecao sam kod Moravskog Bujmira jednog koji je ima 64 kilograma, a od tada neke male. Morate da stalno budete na reci, da putujete da ulažete u opremu. Ja sam ove godine uložio 3.000 evra u opremu, a putovao sam mnogo, išao puno puta na Dunav, puno puta na Veliku Moravu. Pre ovog velikog upecao sam jednog soma od 7,5 kilograma na Dunavu kod Pančeva. Onda sam prešao sigurno 5.000 kilometara da bi upecao ovog velikog. To što jednom upecate soma na nekom mestu ne mora ništa da znači da ćete ga upecati ponovo kad odete. On ume da se pritaji i da po nekoliko dana ne jede“, izjavio je Nebojša Gde je tačno upecao kapitalca Nebojša ne želi da otkriva kako drugi ribolovci ne bi u velikom broju počeli da odlaze tamo.

 

Foto: Privatna arhiva

Kad upeca velikog soma Jovančić praktikuje da na keju pored Nišave okupi suprugu, tri sina i tri ćerke i njihove porodice, prijatelje i komšije, kako bi se počastili i družili, a to planira da uradi i predstojećeg vikenda.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x