MUP i policija najjači stubovi naše države i bezbednosti građana

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, članovi Vlade, Predsednik Republike Aleksandar Vučić i predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić, prisustvovali su danas obeležavanju Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije u Nastavnom centru „Makiš“. Vučić je na centralnoj ceremoniji, na kojoj su prikazane sposobnosti posebnih jedinica MUP-a, poručio da svaki pedalj naše zemlje mora da bude bezbedan za svakog građanina Srbije.

On je pripadnicima policije poručio da uvek budu iz svoj narod i da izvršavaju svoje zadatke i naređenja onako kako to po službenoj dužnosti moraju, ali da nikada više ne budu primorani da izvršavaju zadatke koje nije ljudski izvršavati. Srpski policajci su uvek tu da prime najteže udarce, ali su oni uvek prvi koje svako od nas pozove kada mu je bilo šta potrebno i kada bilo šta očekuje od svoje države. Zato vas molim da ostanete baš takva, narodna policija, poručio je Vučić.

Predsednik je pripadnike policije zamolio da svoje obaveze izvršavaju tako da svaki građanin Srbije oseti jednak odnos prema njemu. Da posebno štitite žene na svakom mestu, da pokažemo da ženu i majku želimo da zaštitimo više nego sve one koji ugrožavaju i njihove živote i njihovu bezbednost. I moraćemo posebno time da se pozabavimo, naglasio je predsednik.

Vučić je upozorio na to da je bezbednost u svetu ugrožena i da će u budućnosti biti još teže. Zato je važno da obezbedite i čuvate sve rezerve koje imate, da se pripremite za taj period, i da, ma koliko teško bilo u Evropi i svetu, obezbedite svaki pedalj zemlje Srbije, poručio je on.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je policija već godinama stub bezbednosti naše zemlje i da bez jake vojske i policije nema ni jake države. Policija i organi unutrašnjih poslova su i danas, 162 godine od događaja na Čukur česmi u Beogradu, temelj države Srbije, zaštitnik njenog pravnog poretka i čuvar bezbednosti svih naših građana, poručio je Dačić.

Foto: BetaVideo printscreen

Prema njegovim rečima, biti policajac i pripadnik MUP-a nije samo posao, već predstavlja temelj našeg društva i države i to u svakom segmentu posla i nadležnosti – zaštite života, lične i imovinske bezbednosti građana, bezbednosti države i borbe protiv terorizma i ekstremizma, održavanja stabilnog javnog reda i mira, borbe protiv kriminala i korupcije.

On je poručio da će MUP i policija biti i dalje jedan od najjačih stubova naše države i bezbednosti građana i pozvao građane da budu ne samo prijatelji policije, već i partneri na zajedničkom poslu. Naše policijske snage iz dana u dan su sve opremljenije, što je rezultiralo time da srpska policija bude spremna i sposobna da se izbori protiv svake vrste kriminala, sve do savremenih izazova u oblasti bezbednosti, poručio je Dačić.

Na svečanosti je predsednik Republike Aleksandar Vučić uručio zlatne medalje za hrabrost u službi i zasluge policijskim službenicima.

Zlatnu medalju za zasluge dobio je pukovnik policije, zamenik načelnika uprave za personalizaciju dokumenata i podršku informaciono-telekomunikacionim tehnologijama Dragan Jakšić.

Predsednik Srbije je zlatnu medalju za posvećenost uručio šefu odeljenja za suzbijanje teških krivičnih dela izvršenih od strane organizovanih kriminalnih grupa majoru Nemanji Dašiću. Zlatnu medalju za hrabrost dobio je vodnik vatrogasac, vođa grupe u Vatrogasno-spasilačkoj četi Košutnjak Jovan Munjić.

Dačić je uručio srebrne medalje zasluženim policijskim službenicima i to majoru policije, načelniku odeljenja u sektoru za logistiku Milošu Karadžiću za uvođenje novog elektronskog rešenja “materijalna formacija”.

Potpukovnik policije, načelnik regionalnog centra granične policije prema Republici Severnoj Makedoniji Srđan Tasić odlikovan je srebrnom medaljom za posevćenost.

Kapetan policije, rukovodilac interventnih timova u Policijskoj upravi za grad Beograd Branislav Rakinić odlikovan je srebrnom medaljom za hrabrost, jer je pre desetak dana savladao i lišio slobode osumnjičenog, koji je naoružan pretio porodici svoje supruge.

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obeležava se u znak sećanja na presudnu ulogu srpske žandarmerije u sukobima sa Turcima kod Čukur česme 1862. godine u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x