Ministarstvo kulture: 125 miliona dinara za obnovu kulturnih objekata u 14 gradova i opština

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Radio-televizija Vojvodine printscreen
Podelite vest

Ministarstvo kulture potpisalo je danas ugovore od 125 miliona dinara sa 14 gradova i opština u Srbiji za realizaciju projekata na ovogodišnjem konkursu “Gradovi u fokusu”.

Ministar Nikola Selaković je izjavio da je cilj tog programa podrška države lokalnoj samoupravi pri obnovi objekata namenjenih kulturi, dodajući da je za 47 odabranih projekata ove godine namenjeno 350 miliona dinara.

Ministarstvo je prenelo da su ugovori danas potpisani za grad Leskovac i za opštine Arilje, Bajina Bašta, Vrnjačka Banja, Despotovac, Kosjerić, Mionica, Nova Varoš, Osečina, Paraćin, Ruma, Svrljig, Tutin i Ćićevac.

Selaković je istakao da se u Paraćinu gradi Muzej staklarstva, istakavši da će to biti “na ponos čitavoj Srbiji” jer su generacije stvarale u okviru tamošnje Prve srpske fabrike stakla.

Ugovori će biti potpisani sa još 18 jedinica lokalne samouprave jer su dve odustale.

Ministar je naveo i da su zahvaljujući ulaganju od 1,65 milijardi dinara, od 2016. godine od kad se sprovodi taj projekat, revitalizovani, opremljeni i obnovljeni centri za kulturu, narodne biblioteke, bioskopi, muzeji, spomenički kompleksi, i izgrađene nove ustanove kulture kakve su Kuća Kolubarske bitke u Mionici i Muzej ćirilice u opštini Bajina Bašta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x