Međunarodni pozorišni festival ‘Joakimfest’ u Kragujevcu od 8. do 14. oktobra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Facebook.com/joakimfest
Podelite vest

Na 19. Međunarodnom pozorišnom festivalu “Joakimfest” u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu od 8. do 14. oktobra biće izvedene predstave iz Kazahstana, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije i Srbije.

Festival se održava pod sloganom “O čemu priča pozorište”, a predstave su u selekciji direktora Bitef teatra Miloša Latinovića.

Kako je danas saopšteno u teatru, festival će otvoriti predstava iz revijalnog programa “Jelena Anžujska”, po tekstu Jelene Kajgo, u režiji Tatjane Mandić Rigonat.

Na takmičarskom repertoaru biće predstave: “Gidionov čvor” po tekstu Džone Adams, u režiji Jane Maričić i izvođenju Beogradskog dramskog pozorišta i “Ataukere” Regionalnog dramskog pozorišta Karaganda iz Kazahstana.

U konkurenciji za nagrade naći će se predstava “Žena himna”, u koprodukciji Teatra “Fort Forno”, Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Udruženja “Intermezzo” Sarajevo.

Narodno pozorište u Beogradu izvešće predstavu “Očevi i oci”, a u festivalskom programu je i “Ćelava pjevačica” Centra za kulturu Tivat i “Under construction” u izvođenju slovenačkog Teatra “Glej” iz Ljubljane.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x