Mali: Veliko interesovanje kompanija za učešće na EXPO izložbi, očekujem američke firme

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: nitra.gov.rs
Podelite vest

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je u razgovoru sa američkim ambasadorom u Beogradu Кristoferom Hilom o učešću kompanija iz SAD na izložbi “EXPO 2027” u Beogradu, da je interesovanje kompanija za učešće na toj specijalizovanoj svetskoj manifestaciji veliko, kao i da Amerika ima snažnu privredu i da očekuje da će se dobro predstaviti.

“EXPO je velika prilika za sve kompanije. Već je počela ‘trka’ u pozicioniranju firmi u paviljonima. Amerika ima snažnu privredu i bilo bi lepo da se dobro i predstavi na toj manifestaciji”, kazao je Mali, prenelo je Ministarstvo.

On je predstavio Hilu planirane faze razvoja budućeg “EXPO” kompleksa i kazao da dobro napreduje i izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona.

“Za dve i po godine sve mora biti gotovo, zato nema vremena za gubljenje i radovi se izvode paralelno na svim lokacijama. Veliki su nam planovi, Srbija neće propustiti priliku da celom svetu pokaže koliko smo napredovali na svim poljima”, rekao je Mali.

On je ukazao i na značaj radova na pruzi koja će ići od železničke stanice “Prokop” preko beogradskog aerodroma i prostora na kome će se dešavati “EXPO”, i najavio da će akvarijum, novi most, novi Muzej “Nikole Tesle” biti gotovi i pre same izložbe.

“Nije lako i nije jeftino, ali sve će se to Srbiji isplatiti. Srbija će ugostiti tri miliona gostiju iz više od 120 zemalja. Za taj organizaciono najzahtevniji događaj ikada kod nas, zemlja će biti spremna i iskoristiće sve njegove potencijale za dalji ekonomski rast”, rekao je Mali.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x