Jovanović Ćuta: Ekološki pokret neće učestvovati u ‘fejk’ pokušajima formiranja komisije o litijumu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Poslanik Ekološkog pokreta Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da ta poslanička grupa neće učestvovati u “fejk pokušajima” formiranja parlamentarne komisije koja bi se bavila pitanjem iskopavanja litijuma.

Mogućnost formiranja takve komisije je najavila predsednica parlamenta Ana Brnabić koja je pozvala opoziciju da učestvuje u radu tog tela.

“Ekološki ustanak sigurno neće učestvovati u već viđenim, fejk pokušajima formiranja nekakve komisije za nadzor projekta Jadar. Oni koji su u prethodnih 12 godina sprovodili sistemstki ekocid sahranivši na desetine reka, koji su iza sebe ostavili na hiljade divljih deponija, na hiljade hektara posečenih šuma, zatrovanih njiva, presušenih izvora, sada bi šta? Da zajedno i učestvujemo u ekološkom zločinu zvanim projekat Jadar. Taj film nećete gledati”, rekao je Jovanović za portal Nova.rs.

Pozvao je predstavnike vlasti da zajedno provedu “mesec dana sa australijskim Aboridžinima” kako bi videli efekte projekta kompanije Rio Tinto na njihovoj zemlji.

“Ja ću da vodim Anu Brnabić da provedemo tamo neko vreme umesto u Nemačkoj i Finskoj. Ana Brnabić, Goran Vesić, Irena Vujović, Zorana Mihajlović, Aleksandar Vučić bi trebalo da kleknu i da mole za oproštaj za ovaj nezamapćeni zločin nad prirodom kome prisustvujemo poslednjih 12 godina”, dodao je Jovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x