Grbović: Hapšenje Trifunovića kao ‘revanš’ za Severinu, Vulinov metod dominira regionom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Dnevnik printscreen
Podelite vest

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović izjavio je jutros da lišavanje slobode Sergeja Trifunovića zbog neprimerene izjave, makar kazna koja mu je određena bila i uslovna, ukazuje da je reč “o državnom nadmudrivanju i da se konflikti lome preko ljudi preko kojih ne bi trebalo”.

“Poražavajuće je što je Vulinov (potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar) metod postao dominantan u regionu, jer da je pisanje na mrežama neko merilo, onda bismo i u Srbiji i u Hrvatskoj imali hiljade uhapšenih na dnevnom nivou”, rekao je Grbović u programu televizije Nova S povodom hapšenja Trifunovića na hrvatskoj granici, preneo je PSG.

On je naveo da je “reč o klasičnom preterivanju” i da veruje da je “ova situacija zloupotrebljena kako bi se Hrvatska ‘revanširala’ Srbiji” zbog situacije sa pevačicom Severinom Vučković.

Ocenio je da je reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića “na ovu situaciju klasično licemerje i nije motivisana brigom za Sergeja već prilikom da napadne Hrvatsku”, ukazavši da je Trifunović “bio državljanin ove zemlje i kada je skupljao pare za lečenje bolesne dece, dok je on (Vučić) slao policiju da im ometa rad”.

Trifunović je osnivač humanitarne organizacije “Podrži život”, a nepune dve godine predsednik PSG.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x