Grad Bor i Ziđin najavili besplatne obroke za osnovce

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Bor.rs
Podelite vest

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, najavio je besplatne obroke za sve učenike osnovnih škola, a taj projekat bi trebalo da bude realizovan uz finanasijsku podršku kineske kompanije Ziđin.

“U saradnji sa kompanijom Ziđin obezbedićemo besplatne obroke za sve učenike osnovnih škola. To će biti značajan projekat kojim ćemo omogućiti da sva deca budu ravnopravna. Očekujemo da ovaj projekat zaživi već u drugom polugodištu”, rekao je gradonačelnik Bora u Osnovnoj školi “Stanoje Miljković” u Brestovcu kod Bora.

Treću godinu zaredom za učenike od prvog do četvrtog razreda sredstva za nabavku knjiga obezbeđena su iz gradskog budžeta, dok je kompanija Srbija Ziđin Majning obezbedila sredstava za nabavku udžbenika za đake od petog do osmog razreda, ali i rančeve, školski pribor i stipendije.

Gan Jongang, zamenik generalnog direktora kompanije Srbija Ziđin Majning, rekao je da je za tu tradicionalnu donaciju do sada izdvojeno blizu milion evra.

Srbija Ziđin Koper pomogla je renoviranje majdanpečke Osnovne škole “Mihajlo Sporić” i investiarala u nabavku školskog inventara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x