Gojković: Vojvodina prednjači kada je reč o oblasti ljudskih i manjinskih prava

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Tanjug video printscreen
Podelite vest

Rodna ravnopravnost jedno je od prioritetnih pitanja za novu Pokrajinsku vladu zbog čega je i formirano Koordinaciono telo za tu oblast, izjavila je danas predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković.

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, Gojković je u razgovoru sa ministrom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislavom Žigmanovim kazala i da “Vojvodina prednjači kada je reč o oblasti ljudskih i manjinskih prava”.

“Ovo je multietničan i autentičan prostor sa veoma bogatim stvaralaštvom kada je reč o kulturi i tradiciji, i gde svi građani žive slobodno sa međusobnim uvažavanjem”, rekla je tom prilikom Gojković.

U saopštenju se navodi da je na sastanku bilo reči i o projektima Ministarstva u ovoj oblasti, koje će podržati Pokrajinska vlada, među kojima je prvi Festival nacionalnih manjina.

“Racionalnost i razvijenost pokrajinske administracije je na veoma visokom nivou s obzirom na to da u AP Vojvodini imamo i Zavod za ravnopravnost polova i Kancelariju za inkluziju Roma i to su primeri dobre prakse”, ocenio je Žigmanov.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x