Džamonja Ignjatović o prebijanju do smrti koje su izvršili maloletnici: Težak oblik psihopatije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Printscreen Utisak nedelje Youtube.com/@NOVAStv
Podelite vest

Profesorka Tamara Džamonja Ignjatović izjavila je danas, povodom toga što su se samo u poslednja tri meseca u Srbiji dogodila četiri ubistva koja su izvršili maloletnici, ili su bili saizvršioci u tim ubistvima, da svaki od tih slučajeva treba sagledati pojedinačno, i da ih ne treba generalizovati.

Džamonja Ignjatović je za list Danas rekla da, iako svaki od tih slučajeva treba posmatrati posebno, prebijanje nekoga do smrti, bez motiva, ako nije u pitanju neka materijalna dobit, predstavlja “težak oblik psihopatije sa primesama sadizma”.

Ona je naglasila da je maloletničko nasilje “posledica frustracija koje su svuda oko nas”.

“U društvu ima previše frustracija, ali nije za svakoga neki događaj jednako frustrirajući. One (frustracije) izazivaju bes ali u slučaju prebijanja na smrt beskućnika na Adi, nije samo bes u pitanju, već i uživanje u tome, jer nije postojao apsolutno nikakav motiv da se čovek ubije od batina”, rekla je psihološkinja Džamonja Ignjatović.

Naglasila je da “mladi na televiziji i na internetu konstantno gledaju opskurne ljude koji propagiraju nasilje”.

“Oni prolaze nekažnjivo, o njima se piše, imaju novca, voze skupa kola i na taj način mladima postaju uzori i usvajaju takav model ponašanja”, ocenila je Džamonja Ignjatović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x