DS Beograd: Nedopustiva privatizacija Apoteke Beograd, grad mora da nađe rešenje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay/hoeldino
Podelite vest

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da je privatizacija Apoteke Beograd nedopustiva i da grad mora da nađe rešenje za probleme u kojima se našla ta ustanova i zaposleni u njoj, “jer zdravlje i dobrobit građana moraju biti iznad finansijskog interesa bilo koje kompanije ili pojedinca”.

“Ono što je Demokratska stranka najavila pre skoro godinu dana, danas je dobilo potvrdu. Aleksandar Šapić je najavio prodaju Apotekarske ustanove Beograd! Godinu dana su obmanjivali javnost i zaposlene da će nemoguću situaciju u koju su doveli Apoteku rešiti i da neće biti privatizacije, ali lažna obećanja su način funkcionisanja naprednjačke vlasti”, stoji u saopštenju DS-a.

Dodaje se da je “potpuno nečuveno” da neko može da uništi jednu od najvažnijih ustanova u Beogradu koja se nalazi u sistemu primarne zdravstvene zaštite, “koja ima poseban značaj u kriznim situacijama kao što su to bile poplave 2014. godine ili pandemija Kovid 19, jer tada se stavlja u prvu liniju odbrane zdravlja stanovništva za razliku od privatnih apoteka koje je i tada vodio finansijski interes”.

U saopštenju DS-a stoji i da je to ustanova koja u svom sastavu ima 101 apoteku, 6 specijalizovanih laboratorija koje rade po najvišim standardima, koja proizvodi 150 galenskih lekova, krema, sirupa, čajeva, antibiotskih lekova, kapi za oči.

“Drugo objašnjenje za uništavanje ovako profitabilne delatnosti osim korupcije i vrhunske nebrige za javni interes od strane SNS vlasti ne postoji.Sve ono što je dobro funkcionisalo u Beogradu do 2013. godine, kada su naš grad vodili ozbiljni i stručni ljudi, dolaskom Vučićeve vlasti počelo je da se preliva u privatne džepove. Pod sumnjivim okolnostima od građana je otuđen PKB, Beograđanka, kula Geneks, BIP, vrtići, gradski prevoz, javne površine i mnogo toga još, a najnoviji primeri su: Beogradski sajam, Šećerana, Generalštab, hotel Jugoslavija”, ocenio je DS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x