Dragačevski sabor trubača u Guči od 1. do 4. avgusta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: gucafest.rs printscreen
Podelite vest

Dragačevski sabor trubača u Guči, 63. po redu, biće održan od 1. do 4. avgusta, a domaćin Sabora je majstor trube Dejan Petrović, saopštio je organizator.

Prvi dan je predsaborski a zvanično otvaranje sabora je 2. avgusta, ispred Spomenika trubaču u centru Guče, saborsku himnu “Sa Ovčara i Kablara” će izvesti svi trubači koji se takmiče, sledi podizanje saborske zastave i besede domaćina.

Na programu ovogodišnjeg sabora su pored takmičarskog dela i brojni koncerti, među kojima su i nastupi trubačkih orkestara Bobana i Marka Markovića, Dejana Petrovića, Ekrema Mamutovića, Dejana Lazarevića.

Tokom četiri dana sabora biće priređene izložbe narodnih radinosti, predstavljanje knjiga i publikacija o Dragačevu, otvaranje ulice starih zanata, izbor za najlepšu narodnu nošnju, takmičenje za najbolju zdravicu, organizovani narodni višeboj i tradicionalna dragačevska svadba.

Najavljeno je da će u okviru pratećeg programa da nastupe i pevačke grupe, solisti na starim instrumentima i kulturno-umetnička društva.

Organizatori očekuju da će i ove godine Sabor trubača u Guči posetiti brojna publika iz zemlje i inostranstva.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x