Đilas: Ukinućemo doprinose za zdravstvo, sve plate će u jednom danu biti veće za 12 odsto

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook SSP
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je u Kraljevu da se u Srbiji protestuje decenijama, ali da će “najveći protest biti 3. aprila”, odosno da će izbori biti “protest protiv haosa u kome živimo”.

Đilas je na konvenciji izborne liste “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije” rekao da ekonomski program te koalicije podrazumeva bolje uslove za poljoprivrednike i zaposlene uopšte, kao i ukidanje doprinosa za zdravstvo iz plata, što bi odmah doprinelo da “sve plate u Srbiji u jednom danu budu veće za 12 odsto”.

“Uvreda je za naš narod da ima predsednika koji svaki dan kuka, kukumavči, prenemaže se, kome je najteže na svetu, koji leži u Briselu na tepihu, koji kaže da ostari deset godina u tri noći koliko problema ima”, rekao je Đilas.

Kako je saopšteno iz koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, Đilas je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane da priča da “ne spava od briga”, navodeći da od briga ne spavaju oni čija su deca “zbog politike Šešelja, Miloševića i tebe (Vučića), onomad i sad, morali svoju decu da pošalju u inostranstvo i danas ih gledaju preko Vibera i Skajpa”.

“Ne spavaju roditelji kojima se srce slama jer rade za 30.000 dinara i ne mogu svojoj deci da kupe osnovne stvari”, kazao je Đilas.

Predsednik SSP je rekao da će ta koalicija, ukoliko nakon izbora bude na vlasti “garantovati cenu da se otkupi svaki poljoprivredni proizvod, da nijedna trešnja ili krompir neće da se baci, da radnik koji ide na posao zna da ga niko neće maltretirati”.

“Mi upravo radimo na ekonomskom programu, to je taj tim na čelu sa Dušanom Nikezićem da ukinemo doprinose za zdravstvo iz plata i da svako ima pravo da se leči”, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, kada to bude urađeno “sve plate u Srbiji u danu će se povećati za 12 odsto”, a prihodi će biti nadoknađeni “kroz PDV i povećanu potrošnju”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x