Dačić: Srpska policija od avgusta na Ohridu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: MUP Srbije
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je da će od avgusta na Ohridskom jezeru u Severnoj Makedoniji biti prisutna srpska policija.

“Od avgusta ćemo početi sa praksom koju do sada nismo imali, da jedan broj naših policajaca, a nemamo ništa protiv da to bude i ovde kod nas, bude prisutan za vreme turističke sezone tamo gde ima dosta naših turista, a to je Ohridsko jezero, dogovorili smo se da to bude njih četvoro”, rekao je Dačić novinarima nakon današnjeg sastanka sa makedonskim kolegom Pančetom Toškovskim.

Dodao je da su razgovarali i o saradnji u oblasti borbe protiv kriminala – trgovine ljudima, narkoticima, oružjem, kao i o ilegalnim migracijama.

“Saradnja policije mora da bude bolja nego saradnja kriminalnih grupa u regionu, zato je poziv za sve da radimo zajednički u interesu naših građana”, rekao je Dačić.

Ministar je rekao i da je dogovoreno da se ponovo aktivira radna grupa koja će se baviti procedurama na graničnim prelazima kako bi se one pojednostavile, kada je reč o putničkom saobraćaju.

“Veoma je dobro što smo uspostavili liniju komunikacije i kad je reč o vanrednim situacijama”, rekao je Dačić i dodao da je prethodnih dana “najbolji i najveći” srpski helikopter pomagao gašenje šumskih požara u Severnoj Makedoniji.

Dodao je da Srbija i Severna Makedonija imaju sličan problem – ilegalne migracije prete iz zemalja EU, Bugarske i Grčke.

Toškovski je na konferenciji potvrdio da su postigli dogovor oko formiranja radne grupe koja će unaprediti sistem provere građana na granicama.

“U avgustu će u Severnu Makedoniju otići četiri srpska policajca koji će moći da deluju na teritoriji grada Ohrida”, dodao je.

Toškovski se zahvalio za pomoć koju je Srbija slala za suzbijanje požara.

Dvojica ministara su zajedno obišli integrisani granični prelaz Preševo-Tabanovce.

Toškovski je u Beogradu razgovarao i sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x