Dačić: Noćas u Loznici mučki ubijen policajac na dužnosti, drugi teško ranjen

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je noćas u Loznici ubijen jedan policajac, dok je drugi teško ranjen.

Dačić je u pisanoj izjavi rekao da su se ubistvo i ranjavanje dogodili noćas, oko 00.55 časova u Loznici, prilikom kontrole vozila na kontrolnom punktu u Lipničkom Šoru, nakon što su policijski službenici Stanice granične policije Trbušnica zaustavili automobil tutinske registracije, u kojem su se nalazile dve osobe.

“Prilikom izlaska iz vozila jedna osoba je pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (34) u grudi, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (50) u rame, nakon čega je pobegla”, rekao je Dačić.

Oba policajca prevezena su u Opštu bolnicu Loznica, gde je Krsmanović podlegao povredama. Na licu mesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog koji su, kako je Dačić rekao, izdale privremene institucije takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (33) i nemačku ličnu kartu.

Iz MUP-a su naveli da jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem, na terenu su policijski službenici Policijske uprave Šabac, kao i Uprave kriminalističke policije, Uprave granične policije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, kao i da su podignuti dronovi i helikopteri.

Uviđaj višeg javnog tužioca iz Šapca i pripadnika policije je u toku.

“Porodici ubijenog policajca upućujem najdublje saučešće u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje lično ime”, rekao je Dačić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x