Brnabić i u Skupštini optužila opoziciju za odugovlačenje

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Radio-televizija Vojvodine printscreen
Podelite vest

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ponovila je na početku današnje sednice optužbu na račun poslanika opozicije da odugovlače i da ne žele da se završi sednica o rebalansu budžeta, a sa druge strane, tražili su još dve sednice.

“Tražili ste sednicu o litijumu i podneli zahtev da se raspravlja vanredno, to vanredno zasedanje se završava 30. septembra u ponoć, a od 1. oktobra kreće redovno. A onda ste 146 amandmana podneli na ove zakone, koristite svako pravo za repliku i povredu poslovnika otežete sednicu,” rekla je Brnabić.

Dodala je da, na sve to opozicija traži i sednicu o Kosovu, takođe vanredno i da se moraju dogovoriti šta će uraditi sa ovim amandmanima, kako bi sve stigli.

Redovno zasedanje počinje 1. oktobra, ali po zakonu to ne znači da tog dana mora početi sednica, već da se sednice zakazuju po redovnoj proceduri.

Na početku sednice poslanici koriste pravo da postave pitanja nadležnima, a za posle podne zakazana je i posebna sednica na kojoj će pitanja biti postavljana direktno premijeru i ministrima, kako je i propisano svakog poslednjeg četvrtka u mesecu dok traje sednica.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x