Vučević: Rekonstrukcija Vlade Srbije izvesna, samo je pitanje vremena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Jutarnji Program TV Happy printscreen
Podelite vest

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da je izvesna rekonstrukcija Vlade Srbije, kao i da je ona samo pitanje vremena.

“Ministri su, svi, sigurni da neće biti rekonstrukcije Vlade i oni misle da se to priča tako, da bi se pričalo. Oni ne veruju u to… I pri tome su svi sigurni da se to ne odnosi na njih, jer su oni bitni zbog toga i toga, jer imaju dobre odnose sa predsednikom, sa mnom, sa ovim, sa onim, jer je njih neka partija predložila”, rekao je Vučević za televiziju Pink.

Dodao je da će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da vide kada će biti napravljen presek, da li na godinu dana Vlade, na početku 2025. godine, ili u neko drugo vreme.

“Sigurno moramo praviti prolazno vreme kako je ko radio (od ministara). Možda će svi da ispune kvotu, počevši od mene, pa na dalje… Nije valjda da sad čekamo četiri godine da se saberemo. Hajde da vidimo ko šta radi”, naveo je Vučević.

Pozvao je ministre da budu službenici srpskog naroda i države, navodeći da oni koji su mislili da su nesmenjivi – danas nisu u Vladi.

“Sećate se priča da ne može da se smeni taj i taj ministar zato što stoji ta i ta ambasada iza njega… I nema ih danas, nisu ministri u Vladi. Princip promenljivosti mora biti uslov u politici”, kazao je Vučević.

Premijer se osvrnuo i na vraćanje obaveznog vojnog roka, navodeći da očekuje da prvu generacija, ili prvu klasa mladih vojnika, bude u kasarnama na jesen 2025. godine.

“To je naš cilj, za nekih 12 meseci, da prva generacija krene. Gledaćemo da to bude i regionalno dobro popunjeno. Vraćamo garnizone u ona mesta koja su izgubila vojsku. Nama je važno da Priboj dobije kasarnu, Pirot, a naša ideja je i Kladovo. Istočna Srbija nam je prazna od Zaječara do Niša, nemamo aktivne kasarne, pa da vratimo kasarne na istok Srbije, gde je uvek bio dobar odziv”, naveo je on.

Podsetio je da će vojna obuka trajati 75 dana i da će biti izazovno da se mlade osobe u tom periodu obuče da budu vojnici.

“Biće to jedan ozbiljan izazov za naše oficire i podoficire da dobro smisle tu obuku da ona bude sadržajna, ali i interesantna za te mlade ljude, jer živimo u takvim životnim okolnostima i ne možemo prepisivati ono što se radilo pre 20 i 30 godina. Mora da donese tom mladom čoveku osećaj da je on zaista deo jednog sistema pravih vrednosti”, kazao je Vučević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x