Vučić negirao da je Srbija pokušala da se meša u izbore u Crnoj Gori

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas odbacio tvrdnje da je Srbija pokušala da se meša u lokalne izbore u Crnoj Gori krajem septembra.

“Ja nisam znao ni ko učestvuje na tim izborima. Čime smo se to umešali? Niko se u beogradskim medijima nije time bavio. Uopšte nas ne zanimaju lokalni izbori u Crnoj Gori, jedino nas zanima poštovanje koje mi imamo prema vama”, kazao je on.

Vučić je posle Samita Procesa Brdo-Brioni u Tivtu gde je došao tek na završni radni ručak, kazao da će Srbija nastaviti podršku Srbima u Crnoj Gori i najavio “posetu srpskom narodu” u toj susednoj zemlji.

Vučić je u Hamburgu gde je prethodno bio na jednom skupu, izjavio da će na napade iz Crne Gore na Srbiju odgovoriti kada bude stigao u Tivat, te je na pitanje novinara o tome da li je razgovarao s predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, kazao da jeste.

“Razgovarao sam sa gospodinom Milatovićem i on je kao domaćin zamolio da mu uzvratim uslugu koju mi je učinio kada je on bio gost u Beogradu, i zato ću ja, bez obzira na svoju nameru da nekim političarima iz prošlosti poput (nekadašnjeg predsednika Mila) Đukanovića, žestoko odgovorim, njega i još neke političare ostaviti u prošlosti”, rekao je on.

Rekao je da je Srbija s poštovanjem prihvatila odluku Crne Gore da 2006. godine postane samostalna država, ali da niko nije očekivao da će ona dve godine kasnije priznati nezavisnost Kosova.

“Sada kada je prošlo 16 godina, kažete da hoćete da se okrenete budućnosti. Hoćete li to reći sutra Ukrajincima u Dubrovniku (gde će biti regionalni skup s njima)? A, izgleda da nećete! Izgleda da ste se spremili da do poslednjeg Ukrajinca branite Ukrajinu!”, kazao je Vučić.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović je ranije danas rekao da nije video izjavu Vučića o Crnoj Gori, ali da izjave svih lidera treba da budu odmerene, primerene i bazirane na međusobnom uvažavanju i poštovanju.

“Ja tu izjavu nisam video, bili smo na sastanku. Vučić je bio pozvan da prisustvuje, to nije uradio, ali biće na radnom ručku. Srbija je aktivno učestovala u zajedničkom izglasavanju Deklaracije (Samita u Tivtu). Istina je, kao i lepota, u oku posmatača, a ja, dok sam predsednik, slaću dobrosusedske poruke. Smatram da moramo graditi mostove i pozvao bih sve lidere da stavimo fokus na izgradnju mostova. Mislim da je to odgovorna politika i ona koju građani očekuju”, rekao je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x