U subotu pretežno sunčano i toplo, popodne zahlađenje i kiša

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo, ali uz postepenu promenu vremena u drugom delu dana, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom koje će pre podne zahvatiti Bačku, u drugom delu dana proširiće se i na ostale predele Vojvodine, kao i na zapadnu i centralnu Srbiju, dok se na jugu i istoku zemlje padavine očekuju tek tokom noći ka nedelji.

Intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom tokom večeri i krajem dana očekuju se na severu i zapadu zemlje, mestimično od 20 do 50 milimetara. Jutarnja temperatura biće od 10 do 20, a najviša dnevna od 22 na severozapadu do 32 stepena na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će pre podne biti pretežno sunčano uz slab do umeren južni vetar, posle podne postepeno naoblačenje. Kiša, pljuskovi i grmljavina uz umeren, kratkotrajno i jak severozapadni vetar i pad temperature, očekuju se kasnije posle podne, uveče i noću, a uslova za intenzivnije padavine biće krajem dana. Jutarnja temperatura biće oko 19, a najviša dnevna oko 28 stepeni.

U nedelju će biti oblačno sa kišom i hladno uz umeren i jak severozapadni vetar, koji će na istoku Srbije povremeno imati i olujne udare. Dnevna temperatura biće u padu za 10 do 15 stepeni u odnosu na subotu i u većini mesta biće u intervalu od 13 do 15, na istoku ponegde i do 18 stepeni. Uveče prestanak padavina i postepeno razvedravanje sa severa. U ponedeljak će biti pretežno sunčano i sveže, uz slab i umeren severozapadni vetar koji će na istoku Srbije povremeno imati i olujdne udare ali se krajem dana očekuje i njegovo slabljenje. U utorak i sredu posle hladnog jutra, tokom dana pretežno sunčano i toplije.

Biometeorološka prognoza za subotu, 28. septembar 2024. godine:

Zbog očekivane biometeorloške situacije naročit oprez se preporučuje astmatičarima i osobama sa varirajućim krvnim pritiskom. Osetlјivim osobama se savetuje naročita pažnja, jer će meteoropatske reakcije biti izražene u jačoj formi.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x