Stanković (NPS): Četiri odbornika u Nišu nisu napustila opoziciju, formirali su odborničke klubove

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Đorđe Stanković; Foto: M.Vodeničarski
Podelite vest

Niški odbornik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Đorđe Stanković izjavio je govoreći o po dva odbornika koji su istupili iz koalicije “Biramo Niš” koju je on predvodio, kao i grupe građana doktora Dragana Milića, da oni nisu napustili opoziciju, već će formirati nove odborničke klubove u Skupštini grada Niša.

Stanković je za televiziju N1 rekao da nije presudno koliko će biti odborničkih klubova, navodeći da oni svakako deluju kao opozicija koja u gradskom parlamentu ima 30 odbornika (od ukupno 61).

„To je možda i bolji način delovanja, imaćemo više šefova grupa i više vremena za raspravu. Ništa se ne razgrađuje, imamo 30 odbornika opozicije. Možemo vrlo brzo da imamo nove lokalne izbore i ne bih voleo da ovo bude neka vrsta napada na opoziciju“, kazao je Stanković.

Upitan o tome što je prošlo mesec i po dana od, poslednje, ujedno i konstitutivne sednice Skupštine Niša, naveo je da je pitanje koliko će sednica još biti.

„Ta vlast koja ima 31 odbornika neće biti duga vlast. Može se reći ne samo da je nestabilna, nego i tu postoje problemi, od situacije da imaju prazan budžet, do informacija Državne revizorske institucije (DRI) da je bivša gradonačelnica Dragana Sotirovski proneverila određeni novac, gradskim karticama da je plaćala poklone za koje nema dokaze“, naveo je on.

Dodao je da je tužilaštvo pokrenulo postupak i istragu o tom izveštaju DRI, kao i da će, ukoliko ne pokrene procesuiranje gradonačelnice, opozicija podneti krivične prijave. Stanković je naveo da će opozicija tražiti da ta tema bude na dnevnom redu Skupštine Niša, ali da su se dogovorili da sačekaju da vide šta će uraditi tužilaštvo.

„Mi želimo da u ovom slučaju vidimo šta će da urade, da li će nešto da urade, a mi ćemo svakako o tome da pričamo i na prvoj narednoj sednici krajem septembra ili početkom oktobra, gde će izveštaj DRI svakako biti jedna od tačaka dnevnog reda. Neće to ostati nezapaženo“, kazao je Stanković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x