Večeras počinje 17. Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: liffe.rs
Podelite vest

Uručenjem nagrade “Otisak Gorana Paskaljevića” prvom laureatu i projekcijom restaurisane verzije filma “Čuvar plaže u zimskom periodu” (1976) večeras će biti otvoren 17. Leskovački internacionalni festival filmske režije “Liffe”, saopštili su organizatori.

Svečana ceremonija otvaranja festivala počinje u 19 sati, na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta u Leskovcu, nakon čega je planirano svečano otvaranje i uručenje novoustanovljene nagrade u pozorištu.

Nagrada “Otisak Gorana Paskaljevića” dodeljuje se filmskom umetniku koji se ističe autentičnim stilom, koga krasi izgrađen filmski jezik, originalnost u sinematičnom predstavljanju stvarnosti, narativ u funkciji emocionalne i intelektualne afirmacije čovekoljublja, razumevanja i tolerancije, a uručiće je supruga velikana evorpskog fima, Kristina Paskaljević.

Otvaranje festivala će označiti Irfan Mensur, glavni glumac u filmu “Čuvar plaže u zimskom periodu” i član žirija Glavnog takmičarskog programa, kada će biti prikazana restaurisana verzija tog filma, prvog igranog koji je režirao Goran Paskaljević.

Sve vreme trajanja Festivala u holu Leskovačkog kulturnog centra biće otvorena izložba “Plakati iz filmova Gorana Paskaljević”, dok je u Galeriji tog centra aktuelna postavka “Goran Paskaljević – život kroz film”, na kojoj se nalaze fotografije iz Paskaljevićevih igranih ostvarenja, iz privatne arhive, sa snimanja filmova, kao i novinski tekstovi o njegovoj karijeri.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x