Gajić (Narodna stranka): Zapad prećutno odobrava pritisak na Srbe da se isele sa Kosova

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Narodna stranka printscreen
Podelite vest

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da pravno i fizičko nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji pokazuje da Zapad prećutno odobrava pritisak na njih da se isele u centralnu Srbiju.

Kako je saopšteno iz Narodne stranke, Gajić je za televiziju Kurir rekao da “Srbija to ne može da spreči drugačije osim čvrstim stavom” i uz traženje pomoći “od saveznika koji hoće da nam pomognu”.

“A ne da se oslanjamo na ekonomsku saradnju sa onima koji nam rade o glavi 30 godina u kontinuitetu. Saveznici su Rusija i Kina koje imaju glas u Savetu bezbednosti UN i ne dozvoljavaju takozvanom Kosovu da postane članica UN, a dok nije član UN nije ni država”, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da bi Srbija trebalo da odbaci “francusko-nemački” sporazum i Ohridski implementacioni sporazum, i da izađe iz Briselskog sporazuma, jer je ispunila sve iz tog dokumenta a nije dobila ništa, i da traži da se pregovori o Kosovu i Metohiji vode pod okriljem kontakt grupe koju bi činile članice Saveta bezbednosti UN.

“Ti sporazumi vode ka tome da se i pravno dovede pitanje suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji. Francusko-nemački sporazum je usmeno prihvaćen, nije potpisan, pa usmeno može i da se odbaci”, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da su SAD i NATO bombardovanjem otimali Kosovo i Metohiju od Srbije a da sadašnje stanje štiti američka vojska koja je na Kosovu i Metohiji uspostavila jednu od svojih najvećih baza.

“Sporazume o Kosovu i Metohiji kreiraju države koje su najzaslužnije ne samo za pokušaj raspada Srbije i pre toga raspada Jugoslavije i sada bi mi trebalo da budemo u toj deluziji i da očekujemo kako će nam oni nešto pomoći. Neće nam pomoći niti rade na tome. Formalni uslov za ulazak Srbije u EU je da prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu ali siguran sam da Srbija i države Zapadnog Balkana nikada neće ući u EU niti EU stvarno planira da ih primi”, rekao je Gajić.

Gajić je povodom godišnjeg zasedanja Generalne skupštine UN rekao da je u toku “delegitimizacija UN” i da velike sile deluju samostalno i ne zanima ih stav UN.

“UN su izgubile svoju ulogu jer su mnoge države objektivno ostale bez suvereniteta”, zaključio je Gajić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x