ZZŠ: Iz kragujevačkog budžeta za RTK, koji je ‘bilten SNS’, opredeljeno više od 66 miliona dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube 360 Serbia video printscreen
Podelite vest

Iz gradskog budžeta je za gradsku Radio-televiziju Kragujevac (RTK), koja je “bilten” Srpske napredne stranke (SNS), opredeljeno više od 66 miliona dinara iz gradskog budžeta, saopštila je danas opoziciona stranka “Zajedno za Šumadiju”.

Kako je navedeno, po odluci Gradskog veća doneta je odluka o povećanju subvencija za RTK koja je nazvana “omiljenom igračkom gradonačelnika”.

Beta saznaje da je tom odlukom odobreno povećanje subvencije za “RTK” za 1,6 miliona dinara, pa će ukupan iznos ove finansijske podrške za lokalnu medijsku kuću biti 66,6 miliona dinara.

Prema obrazloženju, subvencije se uvećavaju preduzećima i privrednim društvima “kojima su sredstva neophodna za tekuće funkcionisanje”.

Iz “Zajedno za Šumadiju” su objasnili su da je RTK u vlasništvu grada “protivno svim važećim medijskim zakonima Republike Srbije”.

“Televizija koju su naprednjaci prodali, pa je opet novcem građana otkupili plaćajući sve dugove privatnog vlasnika, je medijska kuća u apsolutnoj službi vladajuće SNS, i više liči na informator pomenute stranke nego na televiziju koja služi građanima Kragujevca smatraju u “Zajedno za Šumadiju”.

Kako navode, na ovoj televiziji se ne može videti ni kakvog je kvaliteta voda koju piju Kragujevčani, ni da li postoje problemi u odvoženju smeća, ni kako ide izgradnja Tržnice.

S druge strane, gledaoci su “uredno” obavešteni o svim aktivnostima predsednika Srbije i događajima u organizaciji SNS, najčešće uživo.

“Na ovoj televiziji je ukinuta politička debata, nema sučeljavanja predstavnika vlasti i opozicije već 10 godina, nema direktnog učešća građana”, saopšteno je iz ZZŠ.

Dodaje se da se novac svih građana Kragujevca na toj televiziji obilato koristi za, kako je navedeno, “radna putovanja” direktorke i najbližih saradnika po grčkom primorju u dva navrata tokom leta.

Pritom, o visini troškova informacije ne mogu da dobiju ni sindikati ni predstavnici novinarskih udruženja, kaže se u saopštenju.

Iz planova poslovanja se vidi da je plata direktorke veća od 200.000 dinara neto što je čini najbolje plaćenim direktorom u celom javnom sektoru, navedeno je u saopštenju ZZŠ, stranke bivšeg gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x