Film o Bilji Krstić IZVAN VREMENA na Festivalu „ProFiFest“ u Prokuplju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Premijera na Festivalu “ProFiFest” u Prokuplju zakazana je za sredu 11. septembar u 19 sati. Dokumentarac IZVAN VREMENA zatvorio je 59. Filmske susrete.

Film o rođenoj Nišlijki, Bilji Krstić biće prikazan vernoj festivalskoj publici u Prokuplju koja već godinama prati ostvarenja niške City Grupe, kao i prethodnih godina odmah nakon premijere na niškom festivalu dokumentarni filmovi producenta Olivera Paunovića budu prikazani i u Prokuplju.

Scenario i režiju potpisuje rediteljka Branka Bešević Gajić a producent je Oliver Paunović, direktor fotografije Nikša Malić Katalinić, dok je za montažu bio zadužen Boban Rajković.

Najbolji srpski muzičari i glumaci pričaju u filmu o saradnji i druženju sa darovitom Biljom. Kroz film se proteže se i „jugoslovenstvo“ koje je bilo vrlo prijemčivo za vreme bivše zajedničke države Jugoslavije. Mogu da se naslute stremljenja i velika ljubav prema kvalitetnoj muzici za koju se pre pola veka skoro pa živelo.

Ovaj dokumentarno ostvarenje je film za buduće generacije, kazao je nedavno producent Oliver Paunović.

„Ja radim samo sa profesionalcima i zato trajemo 26 godina, zato biramo ljude o kojima radimo filmove da su to ljudi koji traju i koji su ostavili ovom narodu dobre stvari, trenutke za sećanje, ublažili tugu, doneli radost…sve je to život i u našim filmovima želimo da pokažemo baš to – trajanje uz teške ali i veoma lepe trenutke “, kaže producent Paunović.

Nakon uspešne saradnje i dokumentarnog filma „A u Londonu muk“ o nezaboravnom fudbaleru Duletu Saviću rediteljke Brane Bešević Gajić, producent Paunović ovako važan posao poverio je baš njoj.

„Ja sam veoma zahvalna što mi uvek poveri ovako teške zadatke i ovako bitne ljude da ih predstavimo kroz film. Uživaćete u filmu i upoznati Bilju iz neke možda druge perspektive“, kaže Bešević Gajić.

Nakon premijere na Filmskim susretima i premijere u Prokuplju dokumentarac će imati svoja premijerna prikazivanja u Beogradu i Novom Sadu, putovaće na festivale i imati i svoje bioskopske premijere širom Srbije.

Premijera na Festivalu „ProFiFest“ u Prokuplju zakazana je za sredu 11. septembar u 19 sati.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x