Ristić: U Srbiji postoje mediji koji promovišu nasilje i pozivaju na ubistva i rušenje poretka

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MIT)
Podelite vest

Ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić kazao je danas da u Srbiji postoje mediji koji promovišu nasilje i omogućavaju sagovornicima i gostima da pozivaju na rušenje ustavnog poretka, da pozivaju na ubistvo građana Srbije, nosilaca najviših državnih funkcija i na vršenje fizičkog nasilja nad njima.

“Ja kao resorni ministar obavljam intenzivne konsultacije s direktorima i glavnim i odgovornim urednicima vodećih medija u zemlji, što uključuje i medije u okviru United grupe, imali smo nekoliko sastanaka na tu temu. Ja apelujem na profesionalizam, a druge strane najavljujem da će država reagovati u onim ekstremnim slučajevima kada se krši Zakon o javnom informisanju i Zakon o medjima kada se promoviše govor mržnje, kada se narušava dostojanstvo ličnosti i slično”, rekao je Ristić novinarima u Palati Srbija.

On je ocenio da novinari treba da reaguju kada neko od sagovornika “svesno ili nesvesno, eksplicitno ili implicitno vrši verbalno nasilje ili poziva na vršenje nasilja nad nekim”.

Dodao je da Ministarstvo ne sankcioniše to ponašanje zato što odlaže momenat sankcionisanja dok ne iscrpi dijalog.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x