Dačić kaže da će Grčka Cvetića izručiti Srbiji, nije govorio o hapšenju navodnog hrvatskog špijuna

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Novo jutro printscreen
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da očekuje da će krajem ove sedmice iz Grčke biti izručen Srbiji Jovan Cvetić, koga potražuje i Hrvatska zbog navodnih ratnih zločina.

Dačić je za televiziju Pink rekao da je “Grčka odlučila da uvaži zahtev Srbije a ne Hrvatske” za izručenje, dok u isto vreme nije želeo da komentariše vest koju su objavili neki mediji, da je danas u Beogradu uhapšen navodni hrvatski špijun.

“Mi smo isto tako raspisali poternicu za njim, kako bi mogao biti izručen nama”, rekao je Dačić, ne navodeći povodom čega je Srbija raspisala poternicu za Cvetićem.

Dačić je potvrdio da je granična policija na granici sa Hrvatskom zadržala hrvatsku pevačicu Severinu, na osnovu spiskova o “verbalnim deliktima”.

“Severina nije ni privedena ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole”, kazao je Dačić.

On je najavio da će zatražiti “ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju”.

Prema pisanju medija, Severina je bila zadržana na granici Srbije i Hrvatske, nakon čega je odlučila da se vrati u Hrvatsku iako joj je dozvoljen ulazak u Srbiju.

Ministar nije odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše informaciju koju su danas preneli neki mediji, da je u Beogradu navodno uhapšen hrvatski špijun.

Dačić je kazao i da će uskoro posetiti Kinu, sa kojom se planira saradnja u vezi specijalnih jedinica, kao i zajednička vežba srpske i kineske antiteroristicke jedinice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x