Beogradski letnji festival počinje sutra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Promo belef.rs
Podelite vest

Beogradski letnji festival (BELEF) počinje sutra, 20. juna i trajaće do 7. jula, na njemu će učestvovati pozorišne trupe iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, a planirano je izvođenje sedam premijera.

Slogan ovogodišnjeg 32. BELEF-a glasi “Dobra priča”, a predstave i prateći program odvijaće se na scenama gradskih pozorišta i u prostorima gradskih ustanova kulture.

“Beogradski letnji festival osmišljen kao dobra priča, stalni dijalog gledalaca, izvođača i učesnika programa kroz izbor najznačajnijih pozorišnih ostvarenja u protekloj godini. Pored glavnog pozorišnog programa, osmislili smo i poseban program Belef u podrumu, koji tematski, ali i scenski problematizuje specifične fenomene savremenog sveta”, saopštili su organizatori.

U okviru dela programa koji se zove “Mladi Belef” biće prikazane predstave koje su godišnji ispiti, diplomski i master radovi studenata Umetničkih akademija.

“BELEF nastavlja da obezbeđuje produženu letnju kulturnu sezonu svojoj publici, koja ima mogućnost da prisustvuje premijernim izvođenjima i tokom leta, a i doprinosi veoma važnoj ponudi u kulturnom turizmu grada”, stoji na sajtu festivala.

Osnivač i pokrovitelj Beogradskog letnjeg festivala je Skupština grada Beograda.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x