Sajam etno hrane i pića, 16. po redu, na kojem je predstavljeno više od 300 proizvođača prehrambenih proizvoda, otvoren je danas na Beogradskom sajmu.Proizvodi koji su pretežno ručno rađeni, po tradicionalnoj recepturi, načešće od organskih sirovina, predstavljeni su publici u Hali 3 Beogradskog sajma.
Cilj manifestacije je da promoviše tradicionalne prehrambene proizvode i pomogne u unaprđenju prezentacije prodaje i zaštite geografskog porekla proizvoda i receptura.
Sajam ima i poslovni karakter, jer je prilika da distributeri, dobavljači hotela i trgovinskih lanaca, vlasnici restorana i trgovinske radnje sklope ugovore sa proizvođačima srpskih proizvoda.
Mali proizvođači uglavnom nastupaju na zbirnim štandovima u organizaciji Privredne komore Srbije i njenih regionalnih ogranaka, a prvi put u aranžmanu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam Vojvodine, na Sajmu etno hrane i pića nastupaju i proizvođači tradicionalne hrane iz svih delova Vojvodine.
Predstavnici iz Republike Srpske, Hrvatske i Grčke su ovogodišnji gosti sajma i njihovi proizvodi će takođe biti predstavljeni publici.
Sajam je otvoren do nedelje 27. novembra, a organizatori su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Grad Beograd.