Za kulturu u Prokuplju Vlada Srbije prošle godine izdvojila 12,2 miliona dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen iz filma "Pokajnik u pokušaju"
Podelite vest

U 2021 godini, putem različitih projekata, Vlada Srbije je za prokupačke ustanove kulture izdvojila 12,2 miliona dinara, izjavila je za Agenciju Beta članica Gradskog veća zadužena za kulturu Milica Erić.

Prema njenim rečima, Narodnom muzeju Toplice odobreno je 2,7 miliona dinara i to za projekte Hisar-arheološka istraživanja, Sveta Petka “Matarola”, “Lice Pločnika” i  za zaštitu i čuvanje arhivske gradje.

Narodna biblioteka “Rade Drainac” za tri projekta “Drainčevi susreti pesnika”, prevod Drainca na engleski jezik i festival “Lektirići eks yu fest”, dobila je 750.000 dinara.

Dom kulture “Radivoj Uvalić Bata” je za šest projekta “Ivanjdanska likovna kolonija”, časopis “Tok”, “100 godina KUD Abrašević”, pozorišnu predstavu za decu “Pola pola” i uvodjenje klimatizacije i grejanja, dobio 2,8 miliona dinara.

“Istorijskom arhivu Toplice odobrena su sredstva za tri projekta u vrednosti od 5,9 miliona dinara, kazala je Erić zahvalivši Ministarstvima kulture i informisanja i Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija na finansiskoj podršci.

Takodje je istakla je da će u ovoj godini prioriteti lokalne samouprave biti rešavanje smeštaja za gradsku Biblioteku, brdo Hisar i arheološko nalazište Pločnik.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x