Wacker Neuson u Kragujevcu investira u izgradnju nove fabrike od 50.000 kvadrata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Wacker Neuson printscreen
Podelite vest

Kompanija Wacker Neuson, nemački proizvođač lake i kompaktne građevinske opreme i mašina, planira da u oktobru ove godine počne poslovanje  u novoj fabrici u Kragujevcu čiju izgradnju investira oko 23 miliona evra.

“U toku je izgradnja nove fabrike. Investicijom vrednom oko 23 miliona evra samo u 2022. godini kompanija proširuje svoje poslovanje u Srbiji”, rekao je direktor Wacker Neuson Kragujevac Branko Ilić.

On je povodom 15 godina postojanja kompanije u Kragujevcu novinarima rekao da će u prvog fazi biti izgrađeno 20.000 kvadrata proizvodnog prostora, a da će početkom 2023. godine početi izgradnja još 30.000 kvadrata.

Kompanija sada proizbodi u iznajmljenom prostoru.

Ilić je naglasio da će sa proširenjem proizvodnih kapaciteta biti i novog zapošljavanja radnika.

On je podsetio da je Wacker započeo svoje poslovanje u Kragujevcu u maloj radionici od par stotina kvadrata, da bi danas stigao do fabrike na tri lokacije sa više od 650 zaposlenih. Predstavnici kompanije su ukazali na značaj njihovog trening centra za obuku iz oblasti zavarivanja i bravarskih poslova kroz koji je prošlo više stotina ljudi.

Od 2016. godine obuku je prošlo i 40 srednjoškolaca za zanimanje bravar-zavarivač u okviru stručne prakse, odnosno dualnog obrazovanja. Naglašeno je da u pogonu kompanije rade 63 žene, od kojih je na poslovima zavarivanja angažovano njih 20. Iz kompanije su najavili i veće zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x