Vučić: Turska snažan partner Srbije, posvećeni smo produbljenju odnosa (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov
Podelite vest

Srbija Tursku vidi kao snažnog partnera i veoma je posvećena razvoju i produbljenju sveukupnih odnosa, izjavio je danas u Beogradu predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom razgovora sa šefom turske diplomatije Mevlutom Čavušogluom.

“Imamo zajedničke ekonomske interese i bitno nam je što Turska velikim investcijama pomaže napredak manje razvijenih delova Srbije”, rekao je Vučić.

Kako je saopštio Vučićev kabinet, zvaničnici su razgovarali i o potpisivanju sporazuma koji će omogućiti građanima Srbije i Turske da posećuju obe zemlje samo sa ličnim kartama.

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov

Vučić je rekao da je infrastrukturno povezivanje ključ za još snažniji razvoj privrede i veća ulaganja, ali i za saradnju u čitavom regionu, te da je autoput Beograd-Sarajevo-Beograd najznačajniji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku pomoć Turske.

“Od izuzetnog značaja za Srbiju je i saradnja na projektu izgradnje i eksploatacije Turskog toka, koji omogućava snabdevanje regiona prirodnim gasom, a čijom realizacijom se obezbeđuje diversifikacija pravaca i izvora snabdevanja i unapređuje sigurnost snabdevanja naših zemalja, kao i šireg regiona”, dodao je predsednik Srbije.

Čavušoglu je preneo pozdrave predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji će, kako je najavio, uskoro posetiti Srbiju i region.

Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov

Zahvalio je velikoj podršci koju Srbija pruža turskim kompanijamam, kao i na posvećenom radu Srbije na stalnom unapređenju uslova za investitore.

“Radite odličan posao za svoju zemlju i ceo region”, rekao je Čavušoglu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x